Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τις συνεργασίες των διάφορων αντιφασιστικών ομάδων.

Τα πρόσφατα γεγονότα της Λάρνακας όπως και τα προηγούμενα γεγονότα πριν, κατά και μετά τις διάφορες φασιστικές και αντιφασιστικές πορείες, αναδεικνύουν δύο κινδύνους που μας απειλούν άμεσα: ο ένας, ο προφανής, που αναγνωρίσαμε όλοι, είναι η έξαρση του φασισμού, η οποία φαίνεται πως θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο άλλος, που για κάποιον περίεργο τρόπο μοιάζει να περνά απαρατήρητος, είναι οι φωνές που ζητούν αυξημένα μέτρα από την αστυνομία και το κράτος για να καταστείλουν τον προηγούμενο κίνδυνο και που προέρχονται από την ΚΙΣΑ και άλλους.

Πριν μερικά χρόνια, την ημέρα της πρωτομαγιάς, η αστυνομία  μας ανάγκασε να μαζέψουμε ένα πανό που είχε συνθήματα κατά του κράτους, γιατί όπως είπαν κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Ο δικηγόρος μας επιβεβαίωσε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Κάθε άνθρωπος που σκέφτεται ελεύθερα είναι απίθανο να παραμείνει μέσα στα όρια που το κράτος και η κοινωνία τον θέλει να σκέφτεται. Η αύξηση του ελέγχου και της καταστολής δεν έχει λόγο να περιοριστεί εκεί που βολεύει ορισμένους αριστερούς, αλλά πρόκειται αναμφίβολα να επεκταθεί σε όλο το φάσμα των απόψεων και των δράσεων που βρίσκονται έξω από το πλαίσιο. Το κάλεσμα της ΚΙΣΑ είναι κάλεσμα στη συναίνεσή μας για την αποδοχή ακόμη μεγαλύτερης εξουσίας από το κράτος πάνω στις ζωές μας, δηλαδή ακόμη περισσότερη αστυνόμευση, έλεγχο και καταστολή από όση υπάρχει σήμερα. Όλα αυτά βέβαια υπό την σκιά της ψευδαίσθησης ότι πρόκειται να χτυπηθεί ο φασισμός.

Ορισμένοι φαίνεται να παραβλέπουν το γεγονός ότι, κανένας από τους συμμετέχοντες στις φασιστικές πορείες δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι ρατσιστής. Όλα γίνονται με συγκαλυμένο τρόπο, κάτω από νομιμοφανείς διεκδικήσεις. Το ίδιο τα κράτος είναι που κατατάσσει ορισμένους ανθρώπους ως παράνομους και τους ονομάζει “λαθρομετανάστες”. Έτσι οι ρατσιστές μπορούν απλώς να διαμαρτύρονται ενάντια στην παρανομία! Όσον αφορά τα μαχαιρώματα και τους ξυλοδαρμούς, ποτέ δεν αποτελούν επίσημη πολιτική των οργανώσεων, και η ευθύνη μένει πάντοτε ατομική. Άλλωστε σε καμιά χώρα του κόσμου το πρόβλημα του φασισμού και του ρατσισμού δεν λύθηκε από τους θεσμούς. Εξάλλου η αστυνομία, που θα αναλάβει δήθεν να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι γνωστό εκκολαπτήριο ρατσιστών. Άλλωστε στην Ελλάδα, που αυτές οι φωνές για την ποινικοποίση των φασιστών ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια, ο Μιχαλολιάκος - ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής - εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Αθηνών. Αυτά για την πιθανότητα να λύσει το κράτος το πρόβλημα.


Εδώ όμως δεν είναι ο χώρος για να αναλύσουμε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μας παρέχει το κράτος. Το κείμενο αυτό απευθύνεται σε άτομα του ήδη αναγνωρίζουν αυτή την ψευδαίσθηση και που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα σε καμιά εξουσία να κατευθύνει τις ζωές μας. Το ερώτημα είναι γιατί αυτοί, ή μερικοί από αυτούς, δεν βλέπουν την ΚΙΣΑ σαν ακόμα ένα εχθρό όπως είναι τα κόμματα, η αστυνομία και οι φασίστες; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εισηγούμε οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες ενάντια στην ΚΙΣΑ ή σε οποιονδήποτε άλλο. Αντίθετα, αν και δεν τάσσομαι δογματικά ενάντια στην βία, σπάνια την βρίσκω πραχτικά ωφέλιμη ή θεμιτή. Εννοώ το είδος της εχθρικότητας που θα απέκλειε κάθε συνεργασία μαζί της, όπως ισχύει λ.χ. για τα κόμματα.

Στα γεγονότα της Λάρνακας οι φασίστες βγήκαν κερδισμένοι. Έκαναν επίδειξη δυνάμεως και οργανωτικής ανωτερότητας. Εκεί που οι αντιρατσιστές άρχισαν να σκορπίζουν οι ρατσιστές συγκέντρωναν δυνάμεις. Ακούστηκαν και απέκτησαν υπόσταση. Περισσότερα άτομα θα σπεύσουν να επανδρώσουν τις γραμμές τους. Να τι απάντησε ένας εξ αυτών σε μια παλαιότερη περίπτωση, στην εκτίμηση που έκαναν οι φάλιες ότι σταματήσαμε τους φασίστες:

“Η εκδήλωσή μας είχε πλήρη επιτυχία και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Το ΕΛΑΜ έχει κάνει κι άλλες εκδηλώσεις με μηδενική προβολή από τα ΜΜΕ. Αυτήν την εβδομάδα το ΕΛΑΜ μπήκε στα ΜΜΕ, δώσαμε συνεντεύξεις, πήραν πλάνα από την πορεία μας τα οποία έδειξαν στην τηλεόραση. Ακόμα και αρνητικά να ήταν τα σχόλια των δημοσιογράφων το μήνυμα περάστηκε. Το θετικό ήταν πως για πρώτη φορά ήρθαν στα γραφεία μας άνθρωποι μεγάλοι με τις οικογένειές τους. Αυτό είναι ενθαρυντικό για την παραπέρα πορεία μας”.

http://falies.com/2009/12/28/1780/   (βλέπε σχόλια)

Η ΚΙΣΑ επίσης βγήκε κερδισμένη. Μέλη της ΚΙΣΑ συμμετείχαν σε δεκάδες συζητήσεις στο ραδιόφωνο και αλλού, παρουσιαζόμενοι, όπως και τις άλλες φορές ως αντιπρόσωποι του αντιφασιστικού κινήματος. Η ανάγκες των ηγετίσκων για προσωπική ανέλιξη και δικτύωση μέσα στο σύστημα, όπως είναι ο Δώρος Πολυκάρπου, ικανοποιούνται από τις εξελίξεις. Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι όλοι όσοι, χωρίς να επιδειώκουν προσωπικές σταδιοδρομίες δέχτηκαν να γίνουν ο λαός του Δώρου και της ΚΙΣΑ. Επίσης χαμένοι θα είμαστε όλοι όσοι κινούμαστε έξω από το κατεστημένο πλαίσιο, αν η ΚΙΣΑ κατορθώσει να επηρρεάσει το σύστημα προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου ελέγχου. Χαμένοι βγαίνουν και οι μετανάστες, που απειλούνται εξίσου από τους φασίστες και το κράτος.

Η τελευταία αντιφασιστική πορεία στην οποία έκανα το λάθος να συμμετάσχω, είχε καλεστεί από αναρχικούς. Υποτίθεται ότι αυτή την φορά η πορεία θα πραγματοποιείτω κάτω από διαφορετικούς όρους ώστε να μην καπελωθεί από τους συνήθεις καπελλωτές. Επίσης υποστήριξα και συμμετείχα στην περιφρούρηση της πορείας, όπως ήταν φυσικό και απαραίτητο να γίνει. Το αποτέλεσμα όμως ήταν πέρα για πέρα αντίθετο. Οι Δώροι και η ΚΙΣΑ, όπως και τώρα στην Λάρνακα, αφού μας χρησιμοποίησαν (την περιφρούρηση) ως τον προσωπικό τους στρατό για να μπορούν να εκτοξεύουν απειλές προς τους πάντες και να παριστάνουν τους νταήδες, παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ ως οι φυσικοί ηγέτες όλου του κινήματος. Και βέβαια, ως η φωνή όλου του κινήματος, αφού εμείς δεν καταφύγαμε στα ΜΜΕ - ούτε εξάλλου μας χωρούν τα ΜΜΕ, τουλάχιστον όχι χωρίς να διαστρεβλώσουν τα λόγια μας - κάλεσε το κράτος να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις των φασιστών. Άσε που, κατά την διάρκεια της πορείας μας εκφώνησε λόγο η Ελένη Μαύρου - η οποία λίγες μέρες πριν υπερασπιζόταν το απάνθρωπο πογκρόμ που εξαπέλυσε η αστυνομία ενάντια στους μετανάστες της παλιάς Λευκωσίας, μπαίνοντας χωρίς ένταλμα στα σπίτια τους, σέρνοντας τους στους αστυνομικούς σταθμούς και κρατώντας τους στα κελιά, ακόμα και όσους είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Πριν την πορεία μερικοί αναρχικοί / αντιεξουσιαστές τύπωσαν το σύνθημα ”Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας”. Διαμαρτυρήθηκα εξηγώντας ότι εκείνο που προωθεί το σύνθημα αυτό είναι τελικά περισσότερο έλεγχο και αστυνόμευση, ότι δεν πρέπει να δίνουμε στο κράτος την εξουσία να καταστέλλει αυτούς που δεν μας αρέσουν, όχι βέβαια γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δικαίωμά τους να είναι ρατσιστές, πράγμα παράλογο, αλλά γιατί ξέρουμε ότι αυτή η καταστολή στο τέλος θα γυρίσει εναντίων μας. Φυσικά η απάντηση ήταν ότι “δεν το εννοούμε με αυτό τον τρόπο”, αλλά εγώ επέμενα ότι παρόλα αυτά, αυτό είναι το μήνυμα που πρόκειται να βγει προς τα έξω είναι αυτό και με αυτό τον τρόπο πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν ορισμένοι. Πράγματι, αυτό το σύνθημα χρησιμοποίησε ο “αντιπρόσωπός μας” Δώρος Πολυκάρπου για να καλέσει, εκ μέρους μας το κράτος να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις. Το σύνθημα αποδείχτηκε πιασάρικο, άκουσα ακόμα και ορισμένους κομματικούς παράγοντες να το αναμασούν και πιστέψτε με, δεν το εννοούσαν όπως το εννοούσαν οι αναρχικοί.

Είναι διαφορετικό να απαιτούμε από το κράτος να σταματήσει να απαγορεύει κάτι, όπως το να σταματήσει να απαγορεύει ορισμένους ανθρώπους, να τους αποποινικοποιήσει, που σημαίνει ότι απαιτούμε από το κράτος να επεμβαίνει λιγότερο, και είναι διαφορετικό να απαιτούμε από το κράτος να επεμβαίνει περισσότερο για να μας προστατεύσει τάχα. Το πρώτο αφαιρεί κάτι από την εξουσία ενώ το δεύτερο προσθέτει κάτι σ’ αυτήν. Η ΚΙΣΑ καθαρά και απροκάλυπτα προωθεί το δεύτερο. Ποιά θέση μπορεί να έχει ένας αντιεξουσιαστής δίπλα στην ΚΙΣΑ;

Με τις φάλιες παίζεται το εξής. Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται καθόλου για αντιεξουσιαστική ομάδα. Η στάση που πέρνουν απέναντι στα διάφορα ζητήματα αλλά και ο κύκλος των ατόμων και οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζονται κυμαίνονται κυρίως μέσα στα πλαίσια της αριστεράς, εξωκοινοβουλευτικής ή μη.   Επίσης οι θέσεις τους για το Κυπριακό δεν είναι υπό αντιεξουσιαστική σκοπιά αλλά  αντανακλούν τις θέσεις της παραδοσιακής αριστεράς στην Κύπρο - ακόμα και αν λένε ότι τις υποστηρίζουν επειδή θα ευνοήσουν τις κινηματικές διεργασίες. Κάποια από τα μέλη τους μάλιστα όχι μόνο ψήφισαν τον σημερινό πρόεδρο αλλά προέβηκαν σε εκστρατεία υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Ορισμένες φορές φλερτάρουν με την αντιεξουσιαστική ορολογία και σίγουρα έχουν επιδράσεις από αυτόν τον χώρο - άλλωστε μερικοί από αυτούς ανήκαν εκεί στο παρελθόν - και επιμένουν ότι γενικά απευθύνονται προς την κοινωνία και όχι προς το κράτος. Αλλά στην πράξη αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου εικόνα και δεν θα την αναπτύξω ή θα την στηρίξω εδώ περισσότερο γιατί είδα ότι έτσι το κείμενο ξεφεύγει πολύ από τον στόχο του. Όποιος συμφωνεί συμφωνεί.

Δεν εισηγούμαι σε κανένα να διαφοροποιήσει τις αντιλήψεις του έτσι ώστε να χωράνε μέσα στα όρια που απαιτεί η υιοθέτηση της ταυτότητας του αναρχικού / αντιεξουσιαστή, άλλωστε προσωπικά δεν καλύπτομαι από καμιά ταυτότητα. Αλλά οι φάλιες με το να παίζουν σε αυτό το υποτίθεται ενδιάμεσο επίπεδο, προωθόντας συστημικές / ρεφορμιστικές διαδικασίες και την ίδια στιγμή να φλερτάρουν με αντιεξουσιαστιή ορολογία και συνεργασίες με ομάδες που υποτίθεται πως είναι καθαρά αναρχικές, λειτουργούν ως η γέφυρα που φέρνει τους αναρχικούς σε συνεργασία με αριστερές οργανώσεις όπως η ΚΙΣΑ ή η Ανατροπή (εννοώ βέβαια την ομάδα των τροτσκιστών και όχι την φοιτητική οργάνωση, σε περίπτωση που διαβάζει κανένας άσχετος). Η Ανατροπή σε διάφορες περιπτώσεις, σε κλειστές συζητήσεις δήλωσε φανερά και απροκάλυπτα την πρόθεσή της να χειραγωγήσει οπαδούς με ψέματα. Η χειραγώγηση είναι ο τρόπος που οι συγκεκριμένοι τροτσκιστές αντιλαμβάνονται την πολιτική δράση, και τουλάχιστον σε μια περίπτωση ήμουν παρών μαζί με άτομα από τις φάλιες (τότε Άτυπος) όταν μας φανέρωσαν αυτές τις προθέσεις. Και όμως οι φάλιες συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί τους και γίνονται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους και στους αναρχικούς, γιατί απ’ ότι ξέρω ούτε η ΚΙΣΑ ούτε τα άτομα της Ανατροπής πάνε οι ίδιοι να συζητήσουν απευθείας με αναρχικούς ή αντίστροφα. Και φυσικά δεν πρόκειται για ισότιμη συνεργασία, αλλά για εκμετάλλευση των αναρχικών από την ΚΙΣΑ και τους αριστερούς, γιατί είναι οι απόψεις, τα αιτήματα ή ακόμα και οι απειλές των τελευταίων που βγαίνουν μέσα από τα ΜΜΕ προς τον κόσμο.

Φυσικά η ευθύνη βαραίνει πρώτα τους ίδιους τους αναρχικούς εκείνους που καταδέχονται να γίνονται θύματα αυτής της εκμετάλλευσης. Εγώ απλώς επισημαίνω τα γεγονότα. Επίσης δεν υποστηρίζω ότι οι φάλιες παίζουν αυτό τον ρόλο καθαρά συνειδητά προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους αναρχικούς. Πιστεύω ότι αυτή η ενδιάμεση θέση ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τους υποστηρικτές της θεσμικής εξουσίας αντανακλά τις πραγματικές, αντιφατικές κατά την γνώμη μου αντιλήψεις των ατόμων που συμμετέχουν στις φάλιες. Ελπίζω.

Εμφανίστηκε ένα κείμενο στο Island Anarchy από κάποιους Ανώνυμους Αναρχικούς (ΑΑΑ)

που πρόλαβε να πει πολλά από τα οποία ήθελα να γράψω κι εγώ και στο οποίο δεν βρήκα τίποτα για να διαφωνήσω. Είναι ενδιαφέρουσα και η απάντηση από ένα μέλος των φάλιων, που την σχολιάζω πιο κάτω. Όλα τα αποσπάσματα που ακολουθούν χωρίς να αναφέρεται άλλη πηγή είναι από αυτή την απάντηση.

Θέλω πρώτα κι εγώ να τονίσω την απαράδεχτη στάση που κράτησαν οι φάλιες στο θέμα του Ξενή Ξενοφόντως. Η ουσία του ζητήματος είναι η ίδια με αυτήν που αναδεικνύει το αίτημα της ΚΙΣΑ για ποινικοποίηση των εκδηλώσεων του ΕΛΑΜ και του ΚΕΑ. Οι φάλιες είδαν μόνο τον κίνδυνο που προέρχεται από τις απειλές ενάντια στον Δρουσιώτη από ένα άγνωστο εθνικιστή, λόγια του αέρα στην πραγματικότητα, αλλά δεν είδαν κανένα κίνδυνο από την πραγματική επέμβαση της αστυνομίας  και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός πολίτη, ο οποίος προσωπικά δεν προέβηκε σε καμια απειλή - δεν είδαν τον κίνδυνο που απορρέει από την συναίνεσή μας σ’ αυτόν τον έλεγχο από το κράτος. Αν οι φάλιες θεωρούν ότι κάποιος απειλείται από τα λόγια κάποιου αγνώστου στο διαδίκτυο και θεωρούν ότι είναι εντάξει να παρεμβαίνει η αστυνομία, ουσιαστικά συναινούν στην ύπαρξη αυτής της κρατικής εξουσίας στο διαδίκτυο φτάνει να γίνεται προς την κατεύθυνση που είναι γι αυτούς σωστή.

Στην αντίστοιχη παρατήρηση των ΑΑΑ, το μέλος από τις φάλιες απαντά:

“Όσο για τα άλλα για τον Ξενή κλπ είναι απλά μαθηματικά για μας. Οι φασίστες σπέρνουν τον τρόμο. Στιγματίζουν όποιον δεν είναι δικός τους τον απειλούν και άμα τους παίρνει του κάνουν και ζημιά. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που αρνούνται στους άλλους το δικαίωμα να έχουν άλλη άποψη φωνάζουν όταν τύχουν καταστολής. Χεστήκαμε για τους ξενήδες. Αν το κράτος θα κάνει νόμους για το ιντερνετ σίγουρα δεν θα συνεργαστούμε με τους Ξενήδες για να το αποτρέψουμε.

Εμείς αρνούμαστε να μπούμε στην λογική των φιλελεύθερων για το δικαίωμα του κάθε φασίστα να απειλεί είτε μέσω ιντερνετ είτε διαφορετικά. Όπως δεν δεχόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα των φασιστών να κάμνουν παρελάσεις στους δρόμους φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Όπως λέει και το γνωστό σύνθημα "Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας."

Όμως έτσι δεν αρνιέστε απλώς το δικαίωμα του φασίστα να απειλά, να κάνει παρελάσεις και τα λοιπά. Άλλωστε το “δικαίωμα¨ είναι είτε μια νομική έννοια που αναφέρεται σε εκείνα που το κράτος επιτρέπει στους πολίτες είτε μια μεταφυσική έννοια χωρίς αντικειμενικό περιεχόμενο. Το νομικό “δικαίωμα” όμως είναι ταυτόχρονα μια απαγόρευση επέμβασης προς το κράτος. Το ζήτημα  δεν είναι αν ο φασίστας έχει το μεταφυσικό δικαίωμα να είναι φασίστας και ρατσιστής, αλλά αν επιτρέπουμε στο κράτος να παρεμβαίνει όπου θεωρεί το ίδιο ότι πρέπει να παρεμβαίνει. Με το να αρνείστε το νομικό δικαίωμα του ρατσιστή αποδέχεστε επίσης το νομικό δικαίωμα της κυβέρνησης να επεμβαίνει σε όσες πολιτικές δραστηριότητες κρίνει αντίθετες με τις δικές τις αξίες όπως και με την εξουσία της να επεμβαίνει στα σπίτια και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γεγονός ότι το αποδέχεστε μόνο όταν πρόκειται για φασίστες, δεν αλλάζει τίποτα. Εσείς καλείτε την αστυνομία να σας προστατέψει από τους φασίστες, οι φασίστες καλούν την αστυνομία να τους προστατέψει από τους λαθρομετανάστες (ή από εσάς), οι καταστηματάρχες καλούν την αστυνομία να τους προστατέψει από τους κλέφτες, οι ακελικοί καλούν την αστυνομία να τους προστατέψει από τους αναρχικούς (συνέβει σε πορείες), οι μανάδες καλούν την αστυνομία να προστατέψουν τα παιδιά τους από τα ναρκωτικά, τελικά όλοι καλούν την αστυνομία να μπει παντού σε όλες της πτυχές τις ζωής μας και να τις ελέγξει και ύστερα ερχόμαστε να παραπονεθούμε για την αστυνομοκρατία και τον ασφυχτικό έλεγχο της ζωής μας από το κράτος. Φυσικά ο καθένας καλεί την αστυνομία να πράξει μόνο ότι είναι δίκαιο και σωστό.

Λέτε ότι
“Α . δεν δεχόμαστε συνδιοργάνωση με κοινοβουλευτικά κόμματα
Β. Δεν δεχόμαστε αιτήματα προς το κράτος (όπως απαγόρευση των φασιστικών οργανώσεων) Γενικά απευθυνόμαστε στην κοινωνία και όχι το κράτος
Γ. Διεκδικούμε ο αντιεξουσιαστικός χώρος να είναι ισότιμη συνιστώσα και συνδιαμορφωτής”.

Αλλά ταυτόχρονα λέτε ότι:

“Σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, συγχέουν επί σκοπού την αστυνομική διερεύνηση για ένα ποινικό αδίκημα με την πολιτική καταστολή”.

“Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον Μακάριο Δρουσιώτη που με το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο ασκεί κριτική στην ηγεμονική ιδεολογία του εθνικισμού που δημιούργησε και συντηρεί τη διχοτόμηση της χώρας.
Αυτό που έπρεπε να κακίζεται δεν είναι η πράξη του Μακάριου Δρουσιώτη να καταγγείλει στην αστυνομία επανειλημμένες απειλές που εκφράστηκαν εναντίον του, αλλά η ανοχή και στήριξη των ποινικών αδικημάτων που προκύπτουν από τον δημόσιο λόγο των διαχειριστών του επίμαχου blog και των υποστηρικτών τους”.


Αυτές είναι οι αντιφάσεις σας. Όπως είναι και το γεγονός ότι δεν καταδικάζετε ανοιχτά την ΚΙΣΑ για τα αιτήματά της, αλλά αντίθετα συνεργάζεστε μαζί της. Όπως είναι και το γεγονός ότι συνεργάζεστε με τους ξεφτύλες της Ανατροπής που είναι χειρότεροι από τον κάθε πολιτικάντη, και που αν δεν κάνω λάθος έχουν το ίδιο αίτημα με την ΚΙΣΑ.

Γιατί όταν η ΚΙΣΑ καπέλωσε τις προηγούμενες αντιφασιστικές πορείες και μίλησε εκ μέρους όλων ζητώντας τα γνωστά, δεν διαχωρίσατε την θέση σας; Σε ποιό κείμενο στις φάλιες καταδικάστηκε αυτή η συμπεριφορά; Τα μόνα πράγματα που γράφτηκαν ήταν του τύπου “Επήαμεν πολλά καλλύττερα που ό,τι επεριμέναμεν”.


“Η συνεργασία με άλλα δραστήρια κομμάτια της κοινωνίας σε αυτόν τον αγώνα είναι αυτονόητη”.

Ειναι λογική αυτό; Και το ΕΛΑΜ είναι δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας, και πολύ δραστήριο μάλιστα. Αλλά εκεί βλέπετε ξεκάθαρα ότι η δραστηριότητά του δεν είναι προς την ίδια κατεύθυνση μαζί σας. Γιατί δεν βλέπετε ότι η δραστηριότητα της ΚΙΣΑ δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση μαζί σας; Πως μπορεί κανείς να το δει διαφορετικά από το ότι τουλάχιστο δεν θεωρείτε την κρατική καταστολή εξίσου μεγάλο κίνδυνο με τους φασίστες;

Πραγματικά θεωρείτε ότι οι δύο πιο κάτω δηλώσεις δεν αποτελούν αντίφαση;

α) Δεν δεχόμαστε αιτήματα προς το κράτος (όπως απαγόρευση των φασιστικών οργανώσεων) Γενικά απευθυνόμαστε στην κοινωνία και όχι το κράτος.

β) Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε την πολιτικά απαράδεκτη στάση του κράτους και της αστυνομίας να επιτρέψει στην εθνικιστική-ρατσιστική πορεία να πλησιάσει τον χώρο του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Rainbow, η οποία συνιστά, αν όχι σκόπιμη προσπάθεια επιβολής μιας λογικής χωροχρονικής συνύπαρξης ρατσιστών και αντι-ρατσιστών, τότε σίγουρα μνημειώδη βλακεία και ανευθυνότητα. Ο αρχηγός της αστυνομίας και ο πολιτικός του προϊστάμενος θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην κοινωνία για αυτή τους την πράξη ή οποία υπέθαλψε την συμπλοκή και οδήγησε σε τραυματισμούς και στο μαχαίρωμα τουλάχιστον δυο ατόμων από επιτιθέμενους ρατσιστές.

http://falies.com/2010/11/06/μια-πρώτη-ανάγνωση-της-σύγκρουσης-ρατ/

“Είπαμε του υπουργού και του αρχιμπάτσου να λογοδοτήσει στην κοινωνία. Είναι πάγια τακτική του χώρου παγκόσμια να εκθέτει τους πολιτικάντιδες και τους μπάτσους 'οταν κάνουν χατήρια στους φασίστες”.

Ε, κανεί ολάν. Περιμένατε τους μπάτσους να σας γλιτώσουν επειδή πήγατε στην πορεία χωρίς να έχετε λάβει κανένα μέτρο αυτοπροστασίας, επειδή πάντα βασίζεστε στους μπάτσους για να σας προστατέψουν. Στο παρελθόν έχετε ειρωνευτεί εισηγήσεις για τρόπους αυτοάμυνας και περιφρούρησης μιας περιοχής (και συγκεκριμένα το άτομο που έγραψε το εν λόγω σχόλιο), δηλώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μιλιταριστικές πραχτικές, που αρμόζουν μόνο σε φασιστικές οργανώσεις! Το να μπορεί κανείς να προστατέψει τον εαυτό του όλα αυτά!  Εντωμεταξύ τα άτομα που υποστηρίζαμε την περιφρούρηση και την αυτοάμυνα είμαστε τα ίδια ακριβώς άτομα που υποστήριζαν πιο επίμονα την μη επιθετική στάση και την αποφυγή πρόκλησης επισοδείων διότι το σημαντικό για μας ήταν να μην θρηνήσουμε θύματα. Αυτό όμως συμβαίνει ακριβώς επειδή κοιμάστε ήσυχα με την ψευδαίσθηση ασφάλειας που σας παρέχει η αστυνομία. Και έρχεστε τώρα υποκριτικά να πείτε ότι έτσι τάχα εκθέτετε τους μπάτσους και τους πολιτικούς, λες και με όσα γίνονται κάποιος θα συνειδητοποιήσει τον ρόλο της αστυνομίας μέσα από τους διπλωματικούς σας ελιγμούς. Ε, συγνώμην, αλλά λίγη ειλικρίνεια χρειάζεται. Μην καταντήσετε σαν τον Αλβέρτο και τους συντρόφους του. Δεν είναι δυνατόν να εκθέσετε τους προαναφερόμενους επειδή δεν επεμβαίνουν και την ίδια στιγμή να ισχυρίζεστε ότι δεν τους ζητάτε να επέμβουν. Είναι αντίθετα πράγματα μεταξύ τους.

Ελπίζω αυτές οι συνεργασίες να σταματήσουν οριστικά. Γιατί αλιώς οι ίδιοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για την υφιστάμενη κοινωνική δομή γίνονται οι οικοδόμοι της.

2 σχόλια: